Legends autojen erikoisliike
Legends autojen erikoisliike

Iceboys Racing

Legends - Suomen suurin rataluokka

Legends autoilu on tarjonnut värikkään sekä pitkän historian jo useamman vuosikymmenen ajan. Legens autoilu on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista. Legends autot ovat muotoilultaa perinteisiä 30- ja 40- luvun amerikkalaisia coupe- ja sedan-malleja. Korit ovat 5/8 alkuperäisistä ja ovat varustettu Yamaha XJR 1300cm³ moottoripyörän moottorilla ja 5-nopeuksisella jaksottaisella vaihteistolla.

Legends autoilu tarjoaa kuskeille vauhdin huumaa sekä todenteolla haastaa kuljettajien ajotaitoja.
Kiihtyvyys kilpa-autoissa on 0-100 km/h neljässä sekunnissa ja huippunopeus käytettävästä välityssuhteesta riippuen 140-200 km/h. Autot rakennetaan alustasäätöjä lukuuottamatta käytännössä samanlaisiksi, joten kilpailutilanteessa menestyminen on aidosti kiinni täysin kuljettajan ammattitaidosta.

Legends luokan tasaisuus, kilpailun sekä kaluston kohtalainen kustannustaso ovat tehneet Legendseistä Suomen runsaslukuisimman -sekä kovatasoisimman rataluokan. Suomen osakilpailuissa nähdään noin 30-40 autoa jokaisessa kilpailulähdössä. Tämän lisäksi Legends luokan suosio on kasvanut runsaasti viime vuosina myös Pohjoismaissa ja Baltiassa.